DPLI-UPSI Dulu Kini Dan Selamanya

Bersama kita jalinkan persahabatan dan luaskan pengetahuan
 
HomeGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Sebab nak jadi cikguu

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 8
Age : 37
Location : Ipoh
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Sebab nak jadi cikguu   Sun Mar 02, 2008 6:46 pm

kui kui cikgu dulu kini dan selamanya I love you
Back to top Go down
View user profile http://kami.niceboard.net
roslen
CEO
CEO


Number of posts : 24
Age : 46
Location : Ipoh, Perak, Malaysia
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Sebab nak jadi cikguu   Sun Mar 16, 2008 6:37 pm

best ke jadi cikgu? kenapa tak jadi doktor ke, peguam ke, atau jadi usahawan ke. kenapa? kenapa? kenapa? confused geek
Back to top Go down
View user profile http://roslen.saub.com.my
sarizah



Number of posts : 9
Registration date : 2008-03-16

PostSubject: Re: Sebab nak jadi cikguu   Sun Mar 16, 2008 7:00 pm

sebabnya nak jadi GTNS...hihihi...


Last edited by sarizah on Mon Mar 17, 2008 4:38 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
fooora



Number of posts : 18
Age : 32
Location : qelatey, malaysia
Registration date : 2008-03-16

PostSubject: sebab jadik cekgu...   Sun Mar 16, 2008 11:21 pm

sebab...
ader banyak masa ngan anak-anak...
walaupun xder lagi anak2...
in future laa...
heheheeee lol!
Back to top Go down
View user profile http://chitiey.multiply.com
doneat83



Number of posts : 10
Age : 33
Location : Kuching, Sarawak
Registration date : 2008-03-12

PostSubject: Re: Sebab nak jadi cikguu   Mon Mar 17, 2008 1:38 am

sebab dah ditakdirkan oleh tuhan utk jadi cikgu...
terimalah kadar dan qada nya dengan ikhlas ...
semestinya ada hikmah di sebalik kejadian..
huhuhu redha giler....

Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
toraterbang



Number of posts : 8
Age : 36
Location : Perak
Registration date : 2008-03-14

PostSubject: Re: Sebab nak jadi cikguu   Mon Mar 17, 2008 11:32 am

Roslen - kalau aku boleh wat pilihan dah lame aku jadik doktor ke peguam ke..

actually cita2 aku yang sebenar nak jadi Arkeologist, tapi kat Mesia ni apalah sangat yang nak digali...tul tak?setakat carik kubur pahlawan2 negara (ye ke?) baik toksei! org nak gali firaun ke..syok la sket farao haha..

sebab ape nak jadik cikgu? scratch

1) dulu mase dalam kelas slalu kutuk2 cekgu tak reti mengajar..huhu (skang aku plak kene kutuk~) Smile
2) banyak idea nak buat nnt dlm kelas mase time mengajar
3) nak dera budak2 yang nakal2 Twisted Evil
4) banyak cuti bersalin
5) boleh blaja tinggi2 (nak jadik Prof. Madya Dr Siti Rafidah Hj Sariman)
6) nak balas balik jasa dan pengorbanan cekgu2 aku yg lepas2 dengan mengajar anak derang plak
7) boleh adjust masa untuk jaga anak-anak dan mak dan abah bile derang dah berusia kelak I love you

-fyd-
Back to top Go down
View user profile
iena81



Number of posts : 1
Age : 35
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: Sebab nak jadi cikguu   Mon Mar 17, 2008 4:32 pm

sebab nak jadi cikgu.... kenapa ye..................... Question entah la...... macam mimpi aje masuk dpli.... hahahaha Laughing tapikan jadi cikgu ni best... boleh pukul2 pelajar... heheheheh gurau aje..... cikgu2 kat sini jgn marah ye... sekadar bergurau....... mana boleh pukul... nanti kena saman lak... kes naya jadinya...... x de sebab nak jadi guru... iklan dpli ni pun abah yang nampak... saya pakai isi... igt x dapat rupanya dapat.... berkat doa mak n abah.... tq mak, tq abah.....
Back to top Go down
View user profile
inda



Number of posts : 1
Registration date : 2008-03-17

PostSubject: yg best & yg x bestnye jd cikgu.....   Mon Mar 17, 2008 4:37 pm

jd cikgu ni kdg2 best....
kdg2 x best....
yg bestnye..... byk cuti kot hehehe.... elaun pun manyak....
bole bagi masa ant. kerjaya & family....
yg x bestnya.... byk keje.... huhuhu...
tp xpe....dengan semangat yang membara ini...konon je.... saya akan berusaha bersungguh2 untuk menjd seorang cekgu yg baik, prihatin, penyayang, yg ape lg....
yg garang...rs2nya x kot..... hehehe Embarassed
Back to top Go down
View user profile
fooora



Number of posts : 18
Age : 32
Location : qelatey, malaysia
Registration date : 2008-03-16

PostSubject: Re: Sebab nak jadi cikguu   Mon Mar 17, 2008 4:47 pm

berkat doa mak...
berkat doa cekgu skolah dulu2...
berkat doa cekgu tmpt aku mengajar b4 masuk dpli...
berkat kata-kata seorang ibu (bakal mak mertua Razz )...
berkat ajakan kawan2...
berkat kesungguhan pegi berator kat BSN...
berkat blako-blako...

maka tercampak laah aku kat upsi nih...
jadik pelajar DPLI yg paling xsuka pakai kad matriks...
heheheee...

hormatilah peraturan dengan tidak melanggarnyer...
Back to top Go down
View user profile http://chitiey.multiply.com
duralen
CEO
CEO


Number of posts : 47
Age : 37
Location : Ipoh, Perak
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Sebab nak jadi cikguu   Thu Mar 20, 2008 12:13 pm

apa pun marilah kita doakan sama-sama agar kita jadi seorang pendidik yang berdedikasi dan berjaya membawa kejayaan untuk bakal anak-anak murid kita ... amin.

_________________
Back to top Go down
View user profile http://dpli.niceboard.net
roslen
CEO
CEO


Number of posts : 24
Age : 46
Location : Ipoh, Perak, Malaysia
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Sebab nak jadi cikguu   Thu Mar 20, 2008 12:18 pm

sarafyda wrote:
Roslen - kalau aku boleh wat pilihan dah lame aku jadik doktor ke peguam ke..

actually cita2 aku yang sebenar nak jadi Arkeologist, tapi kat Mesia ni apalah sangat yang nak digali...tul tak?setakat carik kubur pahlawan2 negara (ye ke?) baik toksei! org nak gali firaun ke..syok la sket farao haha..
wow interesting nyer cita-cita. Macam Indiana Jones ler yek. Aku nak tanyer sket, si Ogy Ahmad Daud tu Arkeologist ke? dia selalu suruh org gali gali gali. hmmm Question Question

_________________
Back to top Go down
View user profile http://roslen.saub.com.my
Sponsored content




PostSubject: Re: Sebab nak jadi cikguu   Today at 9:54 am

Back to top Go down
 
Sebab nak jadi cikguu
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Streblus Asper (Serut in Indonesia dialect)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
DPLI-UPSI Dulu Kini Dan Selamanya :: DPLI :: Kenapa nak masuk DPLI??-
Jump to: