DPLI-UPSI Dulu Kini Dan Selamanya

Bersama kita jalinkan persahabatan dan luaskan pengetahuan
 
HomeGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 universiti dulu dan kini

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
fooora



Number of posts : 18
Age : 32
Location : qelatey, malaysia
Registration date : 2008-03-16

PostSubject: universiti dulu dan kini   Mon Mar 17, 2008 4:51 pm

meh kiter kongsi story pasal universiti tempat korang blaja dulu...
ngan upC nih...
saje je nk tambahkan modal bsembang...

bagi aku...
dulu, kat UKM, stadium depan mata...
bleh aarr petang2 pegi jogging cuci mata...
tp skrg nie, stadium sayup mata memandang...
xnampak pandang pun stadium...
paling dekat kat proton city....

huhuhuuuu...
rindu nk ronda2 kat stadium yang ada ramai orang jogging...
Back to top Go down
View user profile http://chitiey.multiply.com
roslen
CEO
CEO


Number of posts : 24
Age : 46
Location : Ipoh, Perak, Malaysia
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: universiti dulu dan kini   Mon Mar 17, 2008 9:46 pm

aku sekolah pondok jer, boleh join topik nih? Sad ...............
Back to top Go down
View user profile http://roslen.saub.com.my
fooora



Number of posts : 18
Age : 32
Location : qelatey, malaysia
Registration date : 2008-03-16

PostSubject: Re: universiti dulu dan kini   Mon Mar 17, 2008 10:55 pm

boleh je nk join...
as long as ianye menceritakan serba sedikit tempat anda menuntut ilmu...

p/s: teringat zaman skolah menengah...
Back to top Go down
View user profile http://chitiey.multiply.com
sarizah



Number of posts : 9
Registration date : 2008-03-16

PostSubject: Re: universiti dulu dan kini   Tue Mar 18, 2008 6:27 pm

xpe...aku phm prasaan ko pora...ko kan atlet...tahniah ye dpt emas ritu... Smile
Back to top Go down
View user profile
roslen
CEO
CEO


Number of posts : 24
Age : 46
Location : Ipoh, Perak, Malaysia
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: universiti dulu dan kini   Tue Mar 18, 2008 8:23 pm

saya menuntut ilmu membawa kereta dengan seorang pakcik. nama dia Pakcik Osman dari Osman Driving School di Ipoh. Rasanya kedai tu dah tutup bankrup kut. Ilmu naik motor pula, saya belajar sendiri jer.

affraid sunny

_________________
Back to top Go down
View user profile http://roslen.saub.com.my
shizuma_h



Number of posts : 7
Age : 33
Location : Key Ell
Registration date : 2008-04-12

PostSubject: Re: universiti dulu dan kini   Sat Apr 12, 2008 11:32 am

Dulu, jadual kelas kita boleh buat sendiri. Kini, sebagai seorang guru kita kena ikut jadual yang diberi. Mad

Dulu, etika pakaian lebih diambil berat. Kini, kad metrik lagi penting. scratch

Dulu, kalau setakat nak bawa masuk kereta dalam kampus tak perlu stiker kecuali kalau nak parking. Kini, asal nak masuk kampus je kena ada stiker. Mad

Dulu, anak kandung. Kini, anak tiri. lol!
Back to top Go down
View user profile
toraterbang



Number of posts : 8
Age : 36
Location : Perak
Registration date : 2008-03-14

PostSubject: ukm....   Thu Apr 17, 2008 3:41 pm

hurm...kalu nak citer pasal kat U dulu..huhu mmg havoc la..sebab :

1) tak penah pakai baju kurung sepanjang pegi kuliah...jeans + shirt saje
2) tak penah pakai hi-heels..pakai selipar jepun je (tak cayer..?tanye chinda..)
3) pegi kelas 5 minit selepas kelas mula sebab lecturer pun lambat
4) kalu ponteng kelas tak penah pun kene BAR dari exam
5) lecturer sume besh..terutama En.Ridzwan, En.Faizul, Kak Mas...
6) Tak penah pakai kad matrik kecuali nak pegi library..
7) yang paling best....merempit beramai2!!!!!!!


Last edited by sarafyda on Wed May 14, 2008 11:39 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
shizuma_h



Number of posts : 7
Age : 33
Location : Key Ell
Registration date : 2008-04-12

PostSubject: Re: universiti dulu dan kini   Fri Apr 18, 2008 6:53 pm

wei, sarafyda, sorry to say la, ukm mmg x ketat etikanya geek . cikgu kena la ikut etika perguruan yang sepatutnya. afro
Back to top Go down
View user profile
toraterbang



Number of posts : 8
Age : 36
Location : Perak
Registration date : 2008-03-14

PostSubject: ukm jauh dimata dekat di hati..   Wed May 14, 2008 11:45 am

shizuma_h ini forum ttg universiti kita yg dulu..tau la nak jadik cikgu..tapi kalu di fikirkan tak semestinya dulu-dulu kita SKEMA..mungkin dulu ade CIKGU yang KAKI BULI, KAKI PONTENG...kita hanya manusia biasa...tujuan kita ade kan forum ni..untuk mengingat kembali kenangan manis dan pahit tentang universiti kita dulu...SORRY TO SAY...saya dulu PELAJAR NAKAL...but now jadik CIKGU...mestilah dah TAU TTG SIKAP-SIKAP yang perlu ditonjolkan oleh seorang CIKGU..cuma kenangan tu masih ade....saya dulu nakal..tak tau la pulak awak dulu orangnyer macam mane, skema ke?atau nakal jugak?...kan kan? cyclops


Penerangan panjang lebar dari CIKGU SARAFYDA cheers lol! elephant
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: universiti dulu dan kini   Today at 9:52 am

Back to top Go down
 
universiti dulu dan kini
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
DPLI-UPSI Dulu Kini Dan Selamanya :: DPLI :: Borak-borak-
Jump to: